Miért fontos, hogy ne minden esetben új akkumulátort vásároljon?

Egyszerű a válasz! Minden új akkumulátor vásárlásával hulladékot képezünk, valamint a gyártáshoz szükséges gyárak/szállítás stb. által okozta károsanyag kibocsátás környezetünk kárát okozza.
Ha Ön legalább 5 alkalomból néhányszor nem új akkut vesz, hanem felújíttatja, azzal óvja környezetét, hiszen a cellákat mi szakszerűen megsemmisíttetjük, az akkupakk műanyag háza pedig ismét használató lesz.
Ha nem szeretné felújíttatni akkumulátorát, akkor se dobja ki a régit, haenm hozza el hozzánk! Ezért még pénzt is kaphat, attól függően, hogy milyen akkumulátorról van szó. Részletek a fent található "Akku begyűjtés" menüpontban.


A felújítás nem a meglevő cellák élesztését jelenti. Az összes cella, nem csak a teljesen rosszak, hanem az összes cella kicserélését jelenti! Egyes cégek hajlandóak 1-1 cellát cserélni egy pakkban, de annak nem sok értelme van, ezért kérjük ilyesmibe ne menjenek bele. Csakis szakszervizben csináltassanak felújítás, cellacserét!

 


1.A leadott régi akkumulátorokat szétbontjuk, majd a rossz cellákat vadonat új, minőségi cellákra cseréljük!

2.A szervizelés következő szakaszában az akku elektronikáját is az új cellákhoz igazítjuk.(li-ion akku esetén)

    • A felújított akku a gyárival, vagy az utángyártottal teljes mértékben megegyezik, sőt! Kapacitása még nagyobb is lehet az eredetinél!

    • Ára azért kedvezőbb, mert a felújításnál az akku burkolatát és elektronikáját már nem kell újból megvásárolni

    • A felújított akkuk - megfelelő üzemeltetés esetén - garanciális ideje félév.

Árképzés:

Minden felújításra szánt akkupakk ára attól függ, hogy milyen fajta, mekkora kapacitűású és hány darab cella kerül bele.

A fajtája lehet Ni-Cd, vagy Ni-Mh.

A Ni-Cd cellák lényegesen olcsóbbak, kapacitásuk azonban kisebb. Érdemes átgondolni mire van szüksége, mennyit használja készülékét, megéri-e Önnek nagyobb kapacitású akkumulátort készíttetni, vagy megelégszik az olcsóbb cellákkal.




A döntésben segíthet, ha tudja, hogy az eredeti akku milyen kapacitású volt és mennyi ideig bírta egy töltésnél

Vállaljuk bármilyen fajta akkupakk elkészítését hozott rajz, vagy minta alapján.

Az elkészítéshez a fentiek valamelyike nélkülözhetetlen.

Egyedi árajánlat alapján tudjuk elkészíteni a különböző pakkokat, melynek ára természetesen szintén a cellák fajtájától  és kapacitásától függ.

Nagyobb mennyiség esetén kedvezményt tudunk adni a listaárainkból.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akkumulatorfelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr471880109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Till S. Seemann · http://seemann.blog.hu 2010.04.09. 14:37:56

Érdekelne, hogy egy Thinkpad R51, 6 cellás akkut mennyiért lehetne felújítani?

RealPower 2010.04.09. 14:39:04

Egy 6 cellás akku felújítása bruttó 14 000Ft. A felujitás az elektronika állapotátol függ, az, hogy felújítható-e 2-3 napon belül kiderül a leadástól számítva.

Jazoja 2010.08.18. 18:26:40

Ha jól látom ezen nem Li-ion-os akkuk.
Ez mennyiben jelent problémát?
Hallottam olyant is, hogy ilyen esetben más karakterisztika szerint kell tölteni az akkukat is.
Ezzel nem csak arra gondolok, hogy a Li-ion-os akkuk mentesek a memória-effekt-től.

RealPower 2010.08.18. 20:48:24

@Jazoja: Nem teljesen értem a kommentet. Li-ion akkukat máshogy kell tölteni valóban. A li-ion akkuk önmagukban nem jelentenek problémát, ha felújításra godnolsz akkor az elektronikájának a programozása jelenthe gondot, mivel nem mindegyiket lehet programozni a cellák cseérje után.

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2011.05.14. 22:31:11

Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy NiCd pakk esetén a felújítást lehet-e úgy érteni, hogy csak azt az egy cellát cserélik ki, amelyik döglődik? Mechanikailag megoldható-e (gondolom hegesztve van, mivel eredeti), illetve van-e értelme? Gondolom a kérdés itt az, hogy vajon lehet-e a már valamennyire elhasznált cellák mellé találni azokkal nagyjából megegyező kapacitású új cellát? (Gyakorlati tapasztalatra vagyok leginkább kíváncsi.)
Köszönöm!

RealPower 2011.05.19. 08:36:33

@Watt25: mindig az összes cellát cseréljük. Ha csak egy cellát cserélnénk, nem tudnánk rá garanciát adni, mivela többi cella közül bármelyik tönkre mehet bármikor. A régi cellákkal naggyából megegyezőt nem valószínű, hogy lehetne találni, mert nincs annyi féle kapacitású cella....

graphics 2017.03.21. 13:39:34

Sziasztok!

ÉPrdeklődnék, hogy Fujitsu Amilo Pi akku felújítását vállaljátok-e.

(Az eredeti gyengélkedése után
vásároltam ugyanis egy utángyártottat, de azon tapétavágó késsel kellett igazítani, hogy a helyére bemenjen. Hiányzott továbbá egy kimarás is. Az eredeti viszont korrekten belemegy, csak nem tartja a töltést.)

Az eredetit szeretném felújíttatni, mennyibe kerülne?

Van egy Dell Inspiron Mini 1012 is a családban, a töltést nem fogadja. Ennek felújítása?

Köszönöm!
süti beállítások módosítása