Töltés / használat:

Ni-cd akku esetén először merítse le az akkupakkot. A teljes merítés után 100%-ig, egyhuzamban töltse fel, a normál töltési időn felül 5-6 órát hagyja még a töltőn. Ezt követően használja az akkut, majd amikor csak tudja, teljes merítés után töltse az akkut. Az első 3 alkalommal mindenképpen a fentiek szerint járjon el. Ne töltsön rá, ha még van energia a pakkban. Szigorúan csak azzal a készülékkel merítse, amihez való az akku.

Ni-Mh akku esetén merítse le az akkut, majd töltse fel 100%-ig. A normál töltési időn felül 5-6 órát hagyja még a töltőben, ezt követően használja az akkut. Az első 3 alkalommal teljes merítés után töltse 100%-ig. Szigorúan csak azzal a készülékkel merítse, amihez való az akku.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akkumulatorfelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr511976241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2011.05.14. 22:39:57

NiCd pakk esetén gyakorlatilag számít-e, hogy a töltést a teljes sorba kötött pakkon végezzük, vagy cellánként töltjük a pakkot?

RealPower 2011.05.19. 08:37:43

Abban az esetben számít, ha a cellák nem azonos feszültséggel rendelkeznek.
Ez esetben egyszer érdemes teljes kisütés töltést végezni egyenként.
Majd utána a teljes pakkot tölteni.
süti beállítások módosítása